Di Keheningan Malam..

12:38 PM Edit This 0 Comments »

Assalamualaikum..
Dah lama rasanya tak update blog...dah lama gak tak rasa ketenangan di pagi hari...
pagi ni adalah pagi JUMAAT...tenang sgt mlm ni...bila tgok jam, alamak dah pukul 3.40 pg..hmm...sebenarnya ada perasaan yang terbuku didalam hati aku ni..untuk semester kali ini seperti biasa aku tetap teruskan perjuangan yang belum selesai..hopefully ini adalah last semester aku di UTM..aku tak sabar nak bekerja...tak sabar nk tlg ringankan beban mak...insyaALLAH...=). Seperti yang sebelum2 ni, ada saja halangan, ujian dan dugaan yang dtg..tp aku yakin segala2nya ada hikmah...yang penting sekarang ni aku nk study btul2 untuk sem akhir ini..insyaALLAH...

Hmm...pelik ke kalau umur 23 tahun masih tak berpunya lagi? aku rasa biasa ja...kadang2 aku hairan gak...knp lelaki yang cube "dekat" dgn aku hmpir kesemuanya dh berpunya?bila pikir dari sudut positif, mybe ini ujian utk aku untuk temui insan yang benar2 tercipta utk aku...kadang2 aku terpikir adakah diri ni layak utk sapa2??hmmmm...aku tertarik dgn kata2 ini : "Untuk dapat yg baik, kita kene ubah diri kita untuk jadi yang lebih baik"...so, skrg ni aku tak kisah jika aku tak temui lagi dgn bakal suami aku (Chewah..tetibe lak jd jiwang...=))...apa yang penting, aku perlu berubah utk menjadi yang lebih...tp....niat dihati ni bkn utk dapatkan suami....tp niat di hati ni, hnya ALLAH saja yg tau....=)

Mencintai ALLAH adalah perkara yg paling UTAMA..insyaALLAH...semoga hati n jiwaku sentiasa berada dalam agamaNYA....

Wasalam..=)

0 comments: